Predstavitev romana Dušana Merca Črna maska

24.09.2020; 19:00 - 20:00; Dvorana Slovenske matice, 1. nadstropje, Kongresni trg 8, 1000 Ljubljana


Vljudno vas vabimo na dogodek Matice pod zvezdami, kjer bomo predstavili roman Dušana Merca: Črna maska. Fragmenti iz življenja Marija Kogoja.

O skrivnostnem življenju Marija Kogoja, avtorja znamenite opere Črne maske, in o Mariju Kogoju – literarnem liku bomo razmišljali ob izidu najnovejšega romana predsednika Društva slovenskih pisateljev Dušana Merca.
Izhajajoč iz stvarnih in v mnogočem kontroverznih življenjskih okoliščin velikega skladatelja Marija Kogoja, najnovejši roman Dušana Merca v središče zanimanja postavlja kompleksno notranje doživljanje avtorja opere Črne maske. Črna maska je roman o identiteti in bratomoru, o krhkosti notranjega življenja in volji do moči, torej o vseh tistih temeljnih eksistencialnih toposih, ki se posebej živo odpirajo v prelomnih časih.

Veselimo se srečanja z vami!

Obvestilo

Dogodek bo potekal ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede virusa SARS-CoV-2, ki bodo v veljavi v času izvedbe in ki bodo takrat objavljeni na spletni strani inštituta www.nijz.si Glede na nepredvidljivost zdravstvenih razmer vas vabimo, da pred vsakim dogodkom obiščete tudi spletno stran Slovenske matice (www.slovenska-matica.si), kjer bodo objavljene vse spremembe v programu in morebitne odpovedi.

Zahvala

Program Slovenske matice finančno omogočajo Javna agencija za knjigo RS, Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS, Mestna občina Ljubljana, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in Ministrstvo za kulturo RS.

Košarica je prazna