Splošni pogoji

Kupec z naročilom potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji Slovenske matice in se z njimi strinja. Naročilo in izdan račun se hranita v arhivu Slovenske matice. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Vse navedene cene knjig so v evrih (EUR) in vključujejo 9,5 % DDV. Veljajo cene in ugodnosti na dan oddaje naročila. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak pri cenah in napisanem besedilu.

Naročeno blago lahko plačate po predračunu ali po povzetju. V primeru nakupa po predračunu, vam pošljemo podatke za plačilo. Po prejemu plačila na TRR vam pošljemo naročeno. V primeru plačila po povzetju, vam na podlagi vašega naročila pošljemo knjige, ki jih plačate ob prevzemu. Dokler kupnina ni v celoti plačana, je naročeno last Slovenske matice.

Kupec ima pravico odstopiti od naročila v 15-ih dneh od prejema knjig. Knjige lahko nepoškodovano in v nespremenjenih količinah vrne na naš naslov. Stroške vračila nosi kupec. Ob vračilu je potrebno navesti tudi račun s pripadajočimi osebnimi podatki, kamor lahko vrnemo kupnino.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od naročila/pogodbe v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi, ali če je prišlo do očitnih napak v ceniku. V takih in podobnih primerih, vas bomo o morebitnem odstopu od naročila/pogodbe za naše strani v najkrajšem možnem času obvestili po e-pošti, oz. telefonu.

S potrdilom nakupa dovoljujete, da Slovenska matica z namenom izpolnjevanja in uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004).

V primeru kakršnihkoli vprašanj ali nejasnosti nas pokličite, obiščite ali nam pišite. Radi vam bomo pomagali.