Matičina odprta vrata

04.04.2024; 11:00 - 12:00; Dvorana Slovenske matice, 1. nadstropje, Kongresni trg 8, 1000 Ljubljana


Koroški kulturni dnevi 2024
Predstavitev knjig o kulturnih in naravnih biserih v sosedstvu
V okviru KKD bo na Slovenski matici potekala predstavitev knjig o kulturnih in naravnih biserih v sosedstvu: mag. dr. Jože Till je avtor novega kulturnozgodovinskega vodnika po dveh avstrijskih zveznih deželah Po Koroški in Štajerski, o katerem bo spregovoril urednik mag. Hanzi Filipič. Mag. Simon Ošlak-Gerasimov bo predstavil vodnik po štajerski prestolnici in zemljevid Slovenski Gradec /Slowenisches Graz, ob tem pa bo mag. Susanne Weitlaner na kratko predstavila izdajatelja graške knjige, Kulturno društvo člen 7 za avstrijsko Štajersko – Pavlovo hišo.

Dogodek soorganizirajo Krščanska kulturna zveza (KKZ), Celovec, Slovenska prosvetna zveza (SPZ), Celovec, Klub koroških Slovencev v Ljubljani (KKS-Lj) in Slovenska matica.
Dogodek sodi v cikel literarnih prireditev, ki ga finančno podpira Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa. Informacije o dogodku lahko preverite na spletni strani Slovenske matice ali nas pokličete na 01 422 43 45.

Košarica je prazna