Predstavitev pesniške zbirke Renata Quaglie Zaleni okrišiji/Zelene krošnje

08.08.2021; 16:00 - 17:00; Muzej rezijanskih ljudi na Solbici, Via Udine 11, 33010 Resia/Rezija (UD)


Matičino knjižno potovanje.
Vljudno vabljeni na predstavitev pesniške zbirke Renata Quaglie Zaleni okrišiji/Zelene krošnje. Z avtorjem Renatom Quaglio, enem osrednjih rezijanskih pesnikov in prejemnikom nagrade Prešernovega sklada za leto 1985, ter Luigi Negro, predsednico Muzeja rezijanskih ljudi, se bo pogovarjal pesnik Marko Kravos, avtor izbora, prepesnitve in spremne študije.

Večer bo potekal v organizaciji Slovenske matice, Kulturnega društva Rozajanski dum, Muzeja rezijanskih ljudi, Zvezo slovenskih kulturnih društev v Italiji kot preddogodek festivala Slofest.

Knjiga je izšla ob finančni podpori Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in v soizdajateljstvu s Kulturnim društvom Rozajanski dum (Rezija), Kulturnim društvom Ivan Trinko (Čedad) in z Zvezo slovenskih kulturnih društev (Trst, Gorica, Videm).

Dogodek bo potekal ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede virusa SARS-CoV-2, ki bodo v veljavi v času izvedbe in bodo objavljena na spletni strani inštituta www.nijz.si. Glede na nepredvidljivost zdravstvenih razmer vas vabimo, da pred vsakim dogodkom obiščete tudi spletno stran Slovenske matice www.slovenska-matica.si, kjer bodo objavljene vse spremembe v programu in morebitne odpovedi. Če do spleta ne dostopate redno, nas pokličite po telefonu na številko (01) 422 43 45. Število mest na prireditvah je omejeno.

Košarica je prazna