Slovenska matica na sejmu akademske knjige Liber.ac

V prihodnjih treh dneh bo Slovenska matica prisotna na sejmu Liber.ac. Veselimo se vašega obiska na naši stojnici ali na kateri od naših predstavitev:

Torek, 21. maja 2019, do četrtka, 23. maja 2019
Foersterjev vrt za Filozofsko fakulteto, Ljubljana
Sejem Liber.ac
Sejem Liber.ac, ki ga prireja Filozofska fakulteta, bo letos še posebej slovesen, saj bo slavil svoj 10. jubilej in bo obenem posvečen 100-letnici Univerze v Ljubljani. Na njem bo sodelovala tudi Slovenska matica. V času sejma boste lahko vse knjige Slovenske matice kupili s posebnim sejemskim popustom.

Torek, 21. maja 2019, ob 14. uri
Foersterjev vrt za Filozofsko fakulteto, Ljubljana
Čebela na cvetu in v svetu
Na odru sejma Liber.ac bomo spregovorili o življenju čebel v naravnem okolju, njihovem simbolnem pomenu v antiki in zgodnjem krščanstvu, motivu čebele in čebelarjenja v slovenski literaturi, pa tudi o čebeli v gospodarstvu, politiki in jezikovnih dilemah pri Na pogovoru bosta sodelovala ddr. Marija Stanonik (avtorica knjige Čebela na cvetu in v svetu) in dr. Janko Božič (Biotehniška fakulteta UL), pogovor bo vodila tajnica-urednica Slovenske matice dr. Ignacija J. Fridl.

Sreda, 22. maja 2019, ob 13. uri
Foersterjev vrt za Filozofsko fakulteto, Ljubljana
Pogovor o filozofski trilogiji Nesmrtnost in neumrljivost akad. prof. dr. Tineta Hribarja
Druga predstavitev na odru sejma Liber.ac bo posvečena filozofiji. Eden najuglednejših slovenskih filozofov akad. dr. Tine Hribar se že več let ukvarja s tematiziranjem vprašanj o smrtnosti in umrljivosti človeka, večnosti in prisostvovanju oz. odsotnosti Božjega v zgodovini teologije in filozofije. Ob izidu zadnjega dela obsežne filozofske trilogije (Sodobna teologija, filozofija in znanost) se bo z avtorjem akad. dr. Tinetom Hribarjem in dr. Jankom Lozarjem Mrevljetom pogovarjala tajnica-urednica Slovenske matice dr. Ignacija J. Fridl.

Vljudno vabljeni.

Košarica je prazna